דלקת בדרכי השתן לילד בן 10

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/07/2014 | 05:18 | מאת: אמא

שלום רב, לבני בן ה10 גילו דלקת בדרכי השתן. אני מבינה שזה נדיר מאוד לבן. אומנם לאחותו הגדולה היה ריפלוקס שתוקן בניתוח בגיל 6, אך במידה והיה לבני בעיה אנאטומית- היא הייתה אמורה כבר להופיע לא? שאלתי היא :האם בגיל כה מאוחר יכולה לצוץ/להתרחש בעיה במבנה מערכת הכליות?

אם יש בעיה מבנית -אנאטומית מולדת במערכת השתן לא בהכרח היא תתבטא מהלידה למרות שכמובן היא קיימת שם. דרושים שני גורמים לפחות להיווצרות זיהום בשתן: הפרעה אנאטומית(לא בהכרח) ונטיה לפתח זיהום- דבר שכיח יותר אצל בנות מסיבות אנטומיותת מובנות וגם כנראה גנטית. אכן זיהום בדרכי שתן בבן בגיל 10 שנים נדיר ולכן מומלץ לבצע ברור כולל הדמיה במעקב נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים