תוצאה סקירת מערכות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/01/2013 | 21:28 | מאת: רחל עובדיה

היי, עשיתי סקירת מערכות אני בשבוע 18 וכתוב כך : כליה ימנית בגודל 15X8 מ"מ. אגן כליה ימנית 6.7 מ"מ עם מחיצה. לא ניתן לשלול מערכת מאספת כפולה מצד ימין. הבנתי שיש איזו שהיא בעיה אבל מה יכולות להיות ההשלכות של זה ומה זה אומר בדיוק המחיצה הזו ומה זה אומר בדיוק מאספת כפולה??????

מערכת מאספת כפולה הינה ממצא די שכיח באוכולוסיה הכללית. זה ויראנט של נורמה. אבל לעיתים מתלווה לכך כפילות שלהצנורות שמנקזים את הכליה ואז יכולות להיות בעיות בניקוז של השתן מהכליה. במקרים לא ברורים מומלץ לבקש הפניה למרכז של אולטראסאונד עובר מקצועי עם בדיקה מכוונת למערכת השתן

11/01/2013 | 23:29 | מאת: רחל עובדיה

ומה זה המחיצה שהם רואים? כי המאספת הכפולה הבנתי שזה בסימן שאלה אצלהם אבל המחיצה קיימת וגם אגן הכליה מורחב מאוד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים