כליות פרסה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/06/2014 | 13:54 | מאת: מאיה

שלום אני בהריון בשבוע 21. במהלך סקירה 1 נמצא כי יש כליות פרסה לעובר ממין נקבה ללא הרחבת אגנים. בוצעה סקירה נוספת השבוע ואכן נאמר שוב שיש כליות פרסה מחוברות נראות תקינות ללא הרחבת אגנים. במכון האוטלטרסאונד נאמר לי כי מבנה הכליות הזה הוא שכיח ולא מהווה בעיה בחיים. האם זה נכון?.מי שפיר ציפ גנטי ואקו לב תקינין. מה ההשלכה השפעה על החיים? תודה רבה מאיה

זהו מצב אכן לא נדיר. יחד עם זאת חשוב להמשיך במעקב במהלך ההריון כדי לודוא שלא מופיעה הרחבה באגני הכליות או בשופכנים וגם לעקוב אחר גודל הכליות וצמיחתן וגם חשוב להשלים סקירה מורחבת מומלץ מאד לקבל יעוץ של נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים