הפרעת גדילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/05/2014 | 08:20 | מאת: שגית

אני רוצה לשאול שאלה כללית: האם לח"ד גבוה יכול לפגוע בצמיחה? האם בעיה עם הכליות יכולה לפגוע בצמיחה? בבדיקה אחרונה בטפ"ח ראינו שיש שבירת עקומות למטה למרות שצמחה יפה.

לגבי שאלתך הכללית תפקוד כליתי תקין חיוני לצמיחה תקינה של כל ילד. בנוכחות הפרעה בתפקוד הכליות בהחלט יכולה להיות הפרעה בצמיחה. שאלתך לגבי ענין ילדך לא ברורה כי את מציינת שילד.ילדה צמח.צמחה יפה אבל יש שבירת עקומות. מומלץ להיפגש עם רופא הילדים של הילד כדי שהוא יעריך אם ש או אין הפרעה בצמיחה ואם יש צורך בברור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים