ממצאי סקירה שלישית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/05/2014 | 14:10 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון ראשון בשבוע 29+4 עשיתי סקירה שלישית (לפני מס' ימים). ממצאים- כליה ימנית תקינה בממדים 44 על 24 מ"מ. כליה שמאלית בממדים 44 על 25 מ"מ קיימת הדגשה של הגביעים. הפרנכימה נמדדה 9 מ"מ. בהתאם לכך, הרופא שלח אותי לייעוץ נפרולוג ילדים, אך עד שיגיע התור, מה המשמעות של הדברים? ממה יכול לנבוע? מה זה אומר? חשוב לציין כי עברתי מי שפיר וצ'יפ גנטי שיצאו תקינים לחלוטין. תודה

בסה"כ התאור של הכליות עצמן נשמע תקין. הדגשת גביעים לרוב מתיחסת להרחבה מסוימת בשלב מאד התחלתי - ממצא די נפוץ באולטראסאונד עובר. ממצא שלעיתים קרובות מהווה שלב התפתחותי -הבשלתי בהתפתחות כליות ומערכת השתן העוברית. מומלץ שתקבלי את כל ההסבר על בסיס הממצאים ההדמיתיים ביעוץ נפורלוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים