שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/04/2014 | 21:52 | מאת: אבנר

שלום אודה לך אם תתארי מה זה אגן חוץ כלייתי דו צדדי לתינוק בן חצי שנה. האם זה עוד כליה? האם זה מסוכן? האם זה משהו שיעבור? האם אפשר לחיות עם זה עד 120 שנה

אגן הכליה הוא אזור בו מצטבר קצרות השתן שנוצר בכליה טרם זרימתו דרך השופכן לשלפוחית השתן- אין לי אפשרות כאן להביא דיאגרמה אך ניתן למצוא בקלות ברשת. אגן חוץ כליתי הוא וריאנט של נורמה בו במקום שאגן הכליה יהיה ממוקם במרכז הכליה הוא "הצידה"- תאור מאד פשטני. אם האבחנה אכן נכונה- שמדובר באגן אקסטרארנאלי- ואין הרחבה של הגביעים(שלוחות האגן לתוך רקמת הכליה) ואין לילד זיהומים בדרכי שתן לא אמורה להיגרם לו בעיה כלשהי. מאחר וגילו צעיר מומלץ שיהיה במעקב נפרולוג ולחזור על בדיקת האולרטראסאונד בהמשך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים