בן 5 עושה צרכים בתחתונים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/04/2014 | 14:11 | מאת: לירון

שלום ד"ר. בני בן 5 ומאז הגמילה מחיתולים (מגיל 3) עושה את צרכיו בתחתונים, ממש לעיתים רחוקות ניגש לשירותים. אני אובדת עצות ואינני יודעת לאן לפנות, גם רופאת הילדים לא יודעת לאן להפנות אותי...אשמח לעזרתך. תודה רבה.

ברוב המקרים האלו השיטה שעוזרת היא לא ללכת בכוח. לעיתים צעד אחורה מבטיח התקדמות רבה בכיוון הרצוי. ניתן להגיע להסכם עם הילד בשלב ראשון שיבקש טיטול ברגע שעליו להטיל שתן או מרגיש צורך להטיל צואה. אחרי שתקיימו הסכם זה אפשר להתקדם לאמצעים המקובלים

23/04/2014 | 16:09 | מאת: לירון

טיטול בגיל חמש? לא נשמע הגיוני מלבד זאת שהוא נמצא במסגרת גן עיריה וזה לא אפשרי שם... לאן מקובל לפנות?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים