האם הרחבת אגני כליות יכולה להיעלם?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/04/2014 | 11:17 | מאת: אביביתו

שלום במהלך ההריון אובחנה הרחבה של אגני כליה אצל העובר (זכר), במשך כל ההריון היתי במעקב, כולל בדיקות שנעשו שבוע לפני הלידה, וההרחבה הוגדרה "בינונית" יומיים לאחר הלידה התינוק עבר US ולא נמצאה הרחבה כלל. האם זה אפשרי? ייתכן וזו טעות? או שאני יכולה להיות רגועה?

הרוב המכריע של הרחבות אגני כליות שמתגלות באולטראסאונד עובר חולפות במהלך המעקב לאחר הלידה - לרוב תוך כשנה כי מדובר בחוסר בשלות של המערכת ועיכוב קל בניקוז של השתן מכליות. לכן סביר שהדברים "יסתדרו"מעצמם. ההעלמות של הממצאים באולטראסאונד סמוך לאחר הלידה מוכרת אך מומלץ לחזור על בדיקת האולרטאסאונד כע ור חודש-חדישים ולוודא שאכן הממצאים חלפו כי בחלק הממקרים הממצא חוזר עם שיפור התפקוד הכליתי של התנוק והפרשה מוגברת של שתן. חזרתהממצא ברמה קלה- בינונית לא צמפריעה להעלמותו בהמשך כפי שצייני לעיל. חשוב להיות במעקב של נפרולוג ילדים ולעקוב אחר סימני זיהום בדרכי שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים