hydronephrosis Right upper pole of double system

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/03/2014 | 12:19 | מאת: Karolina

שהבוע 25 לא נצפו מומים. שבוע 31- הרחבת אגן מימין ללא גביעים. שמאל תקינה. מערכת כפולה דו צידי.מימין הרחבת אגן עליון ל 14.8 מ"מ -פרנכימה באיסור זה 2.5 מ"מ -פרנכימה של קוטב תחתון 6 מ"מ .-לא נפצתה הרחבה של ששופכנים . עובר נקבה. במשפחה של האב- ידוע על מערכות שתן כפולות. סיכום והמלצות : US בעוד חודש. להתחיל טיפול מונע אנטיביוטי ביונקים. האם כדי להתחיל טיפול מונע אנטיביוטי ?? זה לא מסוכן?? האם יש פתרון אחר?? בכבוד

יש עוד זמן עד הלידה ומקובל לחזור על סונר עוד לפני סיום ההריון ואז לתכנן מתי חוזרים על האולרטאסאונד אחרי הלידה. גם לגבי תכיפות המעקב ובדיקות הדמיה נוספות. מקובל לתת אניטיביוטיקה מונעת בחודש הראשון לפחות עד שמתברר המצב האמיתי של המבנה של מערכת השתן. מומלץ מעקב נפרולוג ילדים בנוסף למעקב אורולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים