חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/02/2014 | 09:06 | מאת: אברהם

ביקרתי עם בני בן ה10 חודשים במיון ילדים ובבדיקת שתן בסטיק רשום 500 מ"ג +++ על רקע מחלת חום אבחנו דלקת באוזן ואם זאת שלחו אותנו הביתה בטענה שהשתן תקין האם דרוש בירור נוסף ? האם באמת תקין ? האם יש צורך לפנות לרופא נרפולוג ? רופאת המשפחה אמרה שזה יחלוף מעצמו תודה מראש אברהם

בזמן מחלת לום ובמיוחד כשיש מידה מסוימת של התיבשות כי וודאי הילד לא שתה הרבה בשל הדלקת באוזן- יתכן שתן מרוכז והסטיק יכול "לזייף" ולהראות איכוז גבוה של חלבון. מומלץ לחזור על בדיקת השתן עוד מספר ימים כשהילד שותה ואוכל רגיל והחום ירד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים