בעיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/01/2014 | 13:02 | מאת: משה

שלום, בילדותי סבלתי מבריחת שתן בלילה, הבעיה נפתרה לאחר תקופה ארוכה של שימוש במינירין. כעת, בשנים האחרונות (גיל 24) נראה שהבעיה חזרה באופן קטן יותר. במידה ואני שותה במהלך הערב, בוודאות תהיה בריחה (לא גדולה כמו בילדות, אך עדיין גם לא זעירה) של שתן במהלך השינה. במידה ואינני רוצה שהדבר יקרה, עלי לא לשתות החל משעה 06 אחה"צ. בלת נסבל. מה הבעיה לדעתך והאם יש פתרון?

ידוע שיש כ1% מאלו שסובלים מהרטבת לילה בילדות שנותרים עם הבעיה בבגרות. אבל אם הפסקת לחלוטין להרטיב בלילה למשך יותר מחצי שנה בעבר וחזרת יש לבצע לדעתי ברור קצר לשלול בעיות בריכוז השתן. כולל בדיקת שתן בדגימה ראשונה של בוקר אחרי שכל הלילה לא שתית, בדיקת דם לתפקוד כליות ואולטראסאונד כליות כולל הערכת נפח מקסימלי של כיס השתן ושארית אחרי התרוקנות. רופא המשפחה או נפרולוג או אורולוג יכולים לבצע זאת ולחוות דעה לגבי התוצאות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים