המערכת הקלאסית והאלטרנטיבית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/01/2014 | 13:25 | מאת: שושי

שלום דוקטור, רציתי לשאול אם במחלות כליה גלומולריות,שמעורבות בהם גם המערכת הקלאסית וגם האלטרנטיבית, הכוונה ששוקעים בכליות גם igg ',גם iga וגם c3 .האם במחלות אלה הפרוגנוזה יותר גרועה מאשר במחלות שמעורבת בהם רק אחת המערכות?האם כל משקע ששוקע גורם נזק נוסף? בתודה מראש שושי

המשקעים מכילים לרוב גם משלים וגם נוגדן - בהתאם לסוג המחלה אך יתכנו משקעים של משלים בלבד- תלוי באיזה שלב של המחלה מדובר. קשה להשוות בין מחלות בהן יש הפעלה של המסלול החלופי לבין הקלאסי של מערכת המשלים למרות שהנזק הסופי דומה. פשוט יש מחלות בהן מתן טיפול אימונסופרסיבי מפסיק את התהליך ובמחלות אחרות צריך לתת חומר מעכב שמפסיק את ההפעלה הבלתי מבוקרת של איזה ממסלולי המשלים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים