ממצא חריג בכליות בבדיקת US

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/12/2013 | 16:59 | מאת: רויטל

שלום, אני בשבוע 28.6 להריון. הופניתי לביצוע בדיקה מכוונת לכליות והממצאים הם: אורך כליה שמאלית-5ס"מ,אורך כליה ימנית 4.2ס"מ. אגני כליות ברוחב תקין. גבעונים בשתי הכליות ברוחב של עד 6.9מ"מ ללא הרחבה של האגן המרכזי. כליה ימנית אגנית, לא הודגמה מע' מאספת כפולה מימין,לא הודגמה הדיות יתר של הכליות. הרופא אמר לי שבדר"כ לא רואים את הגביעים כיוון שהם קטנים, אך במקרה הזה הם מורחבים וניתנים לזיהוי. בנוסף אמר כי הכליה הימנית מעט גדולה ממה שאמורה להיות וגם קצת נמוכה ממה שאמורה להיות. אני רוצה להבין את משמעות הממצאים - האם זה משהו שיכול לגרום לפעילות לא תקינה/השבתה של הכליות? להוביל למחלת כליות? תודה, רויטל

יותר נכון לדעתי לתת יעוץ מסוג זה בפגישה בה רואים את כל הנתונים וניתן גם לשאול שאלות שוודאי יתעוררו במהלך ההסברים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים