צמיחה מעורבת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/12/2012 | 18:00 | מאת: אלי

שלום דוקטור. הבת שלי בת כמעט שנתיים יש לה רקע של uti,עכשיו לפני כמה ימים היה לה חום והלכנו לרופא ואמר שיש לה דלקת באוזן.התחלנו לתת לה טיפות והם נגמרו באמצע ולכן הפסקנו את הטיפול. לאחר כמה ימים היא פיתחה חום ועשינו לה תרבית שתן בשקית וגילו שיש 100 לויקוציטים וצמיחה מעורבת של כמה סוגי חידקים..יש לציין שהיא מתלוננת על כאבים באוזניים..התחלנו זינת כי אמרו לנו שזה מכסה את שניהם (גם אוזן וגם שתן) השאלה היא אם עכשיו לעבור למוקסיפן בשביל האוזניים או לחשוש שזה שתן? ובכלל מזה אומר צמיחה מעורבת? תודה,אלי

תרבית שתן מעורבת מצביעה על כך שהתרבית לא נלקחה בצורה נכונה כך שלא ניתן להסיק שום מסקנות: אם היה או לא היה זיהום אמיתי. רופא הילדים יצטרך להחליט בסוגיה זו. כעקרון תרבית שתן משקית יכולה להיות בעלת משמעות רק בתנאי שהיא שלילית ובמיוחד אם השקית שתן היתה מודבקת לכל היותר 20-25 דקות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים