ACEוARB

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/11/2013 | 21:20 | מאת: חנה

שלום דוקטור אני לוקחת כבר 5 חודשים טריטייס להורדת חלבון באיסופים בין גרם לגרם וחצי החלבון לא ירד והרופאה נתנה לי 12.5.לוסרטן מה דעתך על השילוב בין התרופות ? קראתי שיש מחקרים חדשים שאומרים שהשילוב יכול לגרום לאי ספיקת כליות לעומת מחקרים ישנים שקראתי דווקא שהשילוב הביא לירידה בחלבון

נדמה לי שאת אדם בוגר ולכן את השאלה יותר נכון להפנות לנפרולוג מבוגרים- בעוד אני נפרולוגית ילדים. בכ"ז אוכל לומר שאני מכירה את שתי התרופות והן מקובלות גם בשלוב שציינת בטיפול בהורדת פורטאינוריה. לגבי הסיכון לאי ספיקת כליות הוא קיים שמיוחד לגבי אלו שמלכתחילה יש הפרעה בתפקוד הכליתי ובמיוחד בזרימת הדם לכיות. בכל מקרה בשל כך נהוג לעקוב אחר התפקוד הכליתי בבדיקות דם בסמוך ךתחילת ה טיפול וגם בהמשך. כ,כ חשוב לשים לב ולהמנע מממצבי התיבשות ומשימוש יחד עם משככי כאבים מקבוצת הנורופן, אדביל וכו'

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים