אגן חוץ כלייתי דו צדדי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/11/2013 | 15:48 | מאת: אבי

שלום רב בני בן שלושה שבועות ותשעה ימים לאחר הלידה היה לו חום של 37.5 שלחו אותו לבית החולים שם נתנו לו מיד אנטיביוטיקה עשו תרבית וגילו שיש לו חיידק קולי ועשו אולטארסאונד וגילו אגן חוץ כלייתי דו צדדי גדוש יותר בשמאל. קוטר האגן הכליה מימין 0.32 ס"מ, משמאל 0.65 ס"מ כיס שתן בקיבולת טובה,אדרנאליים תקינים. פרניכמה שמורה מאז הוא עם אנטיביוטיקה. לפני כמה ימים עשו לו שוב בדיקת דם. אין חיידק קולי אבל יש אנו מודאגים.מאוד נא הסבירו לנו את חומרת המצב. האם זה מסוכן? ומה משמעות לקחת אנטיביוטיקה במשך שנה? הרי החיידקים הטובים בקיבה יהרסו לו . האם ימה שיש לו זה מום? האם אפשר לטפל בזה? האם זה יעבור בכלל?

כעיקרון אגן חוץ כליתי הוא וראינט של נורמה -זאת אומרת לא משהו חולני או מום אלא צורה קצת שונה של מבנה אגן הכליה שקיימת בחלק מהאנשים הבריאים. יחד עם זאת כשיש הרחבה משמעותית זה יכול להצביע על הפרעה בניקוז השתן מהכליה והעברתו לכיס השתן. מידות האגן שאתה מציין אינן מאד חריגות אך רצוי שתיפגשו עם נפרולוג ילידם מומחה שיסביר לכן בצורה ברה במ מדובר , אחרי מה צריך לעקוב ולשקול שוב את הצורך בברור נוסף (בדיקות הדמיה נוספות) וגם בטיפול אנטיביוטי מונע כפי שאתה מציין כי הילד מקבל וגם להחליט לאיזה פרק זמן יש לתת טיפול זה- שנה מראש זה נשמע הרבה זמן אבל כאמור צריך לראות את כל הנתונים יחד לפני שמחליטים בנדון

27/11/2013 | 22:58 | מאת: נעמה

תודה לך אילו בדיקות הדמיה נוספות קיימות? והאם לדברייך המצב יחסית סביר? האם בעתיד זה יכול להשתפר לו?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים