ילד שעושה עדיין פיפי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/11/2013 | 15:42 | מאת: נעמה

שלום רב יש לי ילד בן שש וחצי והוא מאז ומתמיד עוןשה פיפי בלילה בזמן שינה. יש לו שינה מאוד חזקה וגם כאשר אנו מקימים אותו לעשות פיפי הוא עושה ולמחרת בבוקר שכח שהערנו אותו לעשות פיפי מה עושים? נודה להדרכתם. + הוספת תגובה

התופעה מוכרת בעד 10% מהילדים בגילו. אם במשך היום אין לו בעיה לשלוט על כיס השתן וגם על הטלת צואה זה קרוב לוודאי שלב התפתחותי שיחלופ. רצוי לבצע פעם אחת בדיקת שתן כללית מהשתן הראשון של הבוקר כדי לברר שכושר ריכוז השתן תקין וגם אולטראסאונד כליות ושלפוחית ולוודא את יכולתו לרוקן את כיס השתן באופן מלא. יש מספר טיפים התנהגותיים שניתן לקבל כדי להקדים במקצת את תהליך ההבשלה הטבעי. רצוי פגישה עם נפרולוג ילדים או לעיתים גם רופא הילדים מתמצא בכך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים