חשוב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/10/2013 | 13:04 | מאת: אורה ח.ר.

שלום דר'. ביתי עברה לפני מספר חודשים ביופסיית כלייה,עקב חלבון ודם בשתן.התוצאה היתה:iga .החלבון באיסופים נע בין גרם לגרם שבע מאות.הרופאה המליצה להתחיל בכדורים להפחתת החלבון.מעבר לזה,ביתי מרגישה מצויין וללא שום מוגבלויות.ביתי מוזמנת לצו גיוס ראשון.רציתי לדעת,בתור רופאה שהיתה יו"ר בוועדות רפואיות צבאיות,איך לדעתך הצבא יגיב,למחלה כרונית בכליות,מבחינת הפרופיל?,והאם יש סיכוי לפרופיל קרבי?בביופסיה אין עדות להצטמקויות. תודה מראש על תשובתך.

לא צוין בפרוש אך אני מבינה שהתפקוד הכליתי כפי שנמדד בבדיקות דם תקין וכך גם לחץ הדם. IGA NEPHROPATHY הינה דלקת הכליות הכרונית השכיחה ביותר. לפי מה שאת מתארת כתגובה של הרופאים שראו את הביופסיה נראה שדרגת המעורבות אצל בתך אינה קשה והטיפול בקבוצת התרופות המכונות ACEINHIBITORS כגון אנאלאפריל ודומיו היא הטיפול המקובל והמוצלח. לגבי הגיוס הסבירות לפרופיל קרבי נמוכה. איני יכולה לנקוב במספר מדויק מאחר וספר הפרופילים שונה לאחר סיום כהונתי בתפקיד.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים