איבוד כליה לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/09/2013 | 15:00 | מאת: ליעד

כשהיה בני בן שבוע היה לו דלקת בשתן שעלתה לכליות כי היה לו רפלוקס דרגה 3.ב DMSA תפקוד ירוד 4%. הדלקת טופלה באנטיביוטקה לוריד רק לאחר 5 ימים של דלקת.האם יתכן מצב של אבדן תפקוד כליה עקב חוסר טיפול 5 ימים בתינוק בן שבוע?. נ.ב הרפלוקס בצד שמאל וכליה שנפגעה היא מצד שמאל

ידוע כי כליות עם רפלוקס מולד ובוודאי כזה שמתלווה כבר בגיל צעיר בזיהומים הן כליות שלעיתים קרובות נוצרו עוד בחיים העובריים בצורה לא תקינה ולראיה הרפלוקס כסמן לתהליך עוברי פגום של הווצרות מערכת דרכי השתן. לכן רוב הסיכויים שהכליה שנוקזה ע"י השופכן עם רפלוקס היא כליה שמראש לא היתה תקינה ומשמעות הדבר שתיפקודה היה ירוד מאד מראש. כליות מסוג זה נוטות יותר להזדהם וכך צריך להסתכל על מה שקרה במיוחד שגם הניסיון הקליני מלמד כך.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים