אגן כליות מורחב 10 מ"מ דו צדדי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/09/2013 | 10:01 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר קלפר, אני פונה אלייך לאחר מעבר מרופאים, נפרולוגים ובדיקות רבות וחוסר הבנה מה עליי לעשות. אני בשבוע ה-31 להריוני, תכף נכנסת לחודש שמיני. זה הריון ראשון שלנו. יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת בקלקסן. כמות המי שפיר תקינה. בשבוע 15 גילו אצלנו אגן כליות שמאלי- 3.4 מ"מ. בשבוע 21 גילו אצל העובר הרחבה דו צדדית 7 מ"מ. שבוע 25 הרחבת אגן דו צדדית של 8.8 מ"מ. כליה ימין 44 על 22 מ"מ ללא הרחבה של אורטרים דיסטליים ופרנכימה שמורה. בשבוע 29 נמצאה הרחבה של 10 מ"מ דו צדדית. היינו אצל נפרולוג שניסה להסביר לנו בערך במה מדובר אבל אני מרגישה שצריך להיות רופא כדי להבין בדיוק מה הרופא מנסה להסביר. הנפרולוג טען כי הכליות גדולות - 44 מ"מ זה נחשב גדול לעובר? אודה לך אם תוכלי להסביר לנו בדיוק את הנושא ומה עלינו לעשות. אנחנו מאוד לחוצים. מנסים לקבוע תורים להמשך טיפול ובירור ולא מצליחים. תודה רבה.

אני מבינה את דאגתכם וגם את הקושי הראשוני להבין את האינפורמציה החדשה. אמנם הרחבת אגני כליות היא ממצא שכיח ובחלק גדול מהמקרים ממצא שאינו מצביע בהכרח על הפרעה מבנית ממשעותית או בעלת השלכות חמורות לטווח ארוך, אבל ממצא דו צדדי כפי שרת ובמיוחד אצל עובר זכר דורשת התיחסות מיוחדת בשל סיבות שאמנם לא תמיד (ואף בחלק לא מבוטל מהמקרים) אינן יכולות להיות מאובחנות ע"י בדיקת האולטראסאונד אך בהחלט יכולות להשליך על התפתחות הכליות לעתיד הארוך-טווח. לכן אני יכולה וחושבת שזה חשוב לקבוע פגישה נוספת אצל נפרולוג ילדים עם הממצאים הקיים וכל האינפורמציה כדי לקבל תמונה מובנת יותר וגם-במידת הצורך-המלצות לגבי צורת המעקב ודרכי הברור בשלב זה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים