באולטרסאונד אגני כליות גדושים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/05/2024 | 05:26 | מאת: אביבה

שלום, ילדה בת 8 מתלוננת כ-3 שנים אחת למספר חודשים על "דקירות" בבטן תחתונה, שאפילו מעירים אותה משנת לילה. בנוסף בשנה האחרונה מידי כחודש, יש תופעה שנמשכת כיומיים שבהן לאחר כל מתן שתן מתלוננת על כאב שנמשך מספר דקות בבטן התחתונה. מלבד ה"התקפים" הנ"ל מרגישה טוב. בוצע אולטרסאונד כליות ודרכי שתן לפני שנתיים והיה תקין. בוצע אולטרסאונד אתמול והתוצאות שלו: כיליה ימנית באורך 9 סמ. קוטר אגן הכליה כ-5 מ"מ כיליה שמאלית באורך 9.5 סמ. קוטר אגן הכליה כ-6 מ"מ. הכליות ללא הרחבת גביעים. ללא אבן או גוש. הקורטקס בהדיות תקינה, עם הפרדה קורטיקומדולרית שמורה. כיס השתן במילוי חלקי דופנותיו סדירים. ללא הרחבת שופכנים דיסטלים. לאחר התרוקנות דופן כיס השתן כ 9 מ"מ. לאחר התרוקנות שארית שתן כ 12 סמ"ק סיכום: אגני הכליות גדושים לאחר התרוקנות דופן כיס השתן מעובה. האם התוצאות דרושות המשך בירור ומה הבירור הנוסף שמומלץ? האם נראה שהכאבים שתוקפים אותה אחת למספר חודשים קשורים לממצאים הנ"ל? תודה רבה

רצוי מאד להגיע ליעוץ של נפרולוג עם תוצאות בדיקת שתן כללית כולל אוסמולריות מיקרוסקופיה סידן חלבון אלבומין וקראטינין בדגימה וגם עם תוצאה של האולרטאסאודנ כולל תמונות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים