החלמה בתסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/10/2023 | 10:46 | מאת: אבי עדי

ילדה שסבלה מתסמונת נפרוטית תלוית סטרואידים ומגיל 6 (כיום היא בת 22)היא בריאה לחלוטין ללא שום תופעות לווי. האם היא בסיכון יתר להתפרצות מחודשת. ואם חלילה כן באיזו מידה. והאם יש לכך השלכות נוספות כמו הריון ולידה.

אם מדובר בבחורה בת 22 שנים שמגיל 6 נשים לא סבלה מחזרות של תסמונת נפרוטית הסבירות שזה יחזור נמוכה מאד מאד. כמובן אין ברפואה אף פעם אבל הסבירות ממש ממש נמוכה. בהיריון לא אמור להיות חזרה של תסמונת נפרוטית במיוחד אבל אפשר לעקוב. פרדניזון זו אופציה גם בהיירון אם חלילה זה חוזר והעיקר שהיא תמיד תגיב לסטרואידים עם העלמות מלאה של החלבון.ובכלל מאחלת שזה לא יקרה כלל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים