ילד בן שנתיים- מה הכמות שתן שהוא אמור לתת?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/10/2023 | 04:31 | מאת: ישי

לילד שלנו שנתיים וחצי יש כליה אחת שהיא תקינה נכון לבדיקה האחרונה אצל הנפרולוג (לפני כחצי שנה+). הילד נותן שתן באופן יומיומי, אבל ההרגשה שלנו היא שהוא לא נותן הרבה שתן. גם כשהטיטול רטוב, זה לא כמות גדולה. האם זה יכול להעיד בעיה, מה הכמות שאמורה להיות בגיל שלו? ומה עלינו לעשות? לאחרונה עשינו בדיקת שתן ואין לו דלקת. תודה רבה

כמות השתן תלויה כמובן בכמות השתיה הערכת תפקוד כליות נעשית בבדיקת דם שבודקת את הדבר באופן ספציפי. גם מדידת לחץ דם וכמובן אולטראסאונד תורמים להערכת התפקוד הכליתי משערת שבתור ילד עם כליה בודדת נמצא במעקב נפרולוג ילידם והפרמטרים הנ"ל נמצאים תחת הערכה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים