שאלה לגבי סטיק בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/10/2023 | 16:47 | מאת: מירי

היי שלום יש לי שאלה שמאוד מאוד מענינת אותי בבוקר עשיתי לבני בדיקת שתן בסטיק של המרפאה האחות אמרה שיש חלבון ודם בשתן באותו יום נשלח הבדיקה למעבדה והכול תקין הכול האים הבדיקות סטיק של קופת חולים אמין האים בדיקות מעבדה יותר אמין ?

אכן הסטיק יכול "לטעות" במיוחד אם התשן מרוכז מאד או בטעות טפטף בו חומר חיטוי ועוד מצבים. ועל כן בדיקת שתתן בסטיק מהווה בדיקת סינון ראשוני מאד יעילה ונגישה אבל תמיד רצוי לבצע גם את הבדיקה המעבדתית כדי לקבל תוצאות אמינות על-פיהן יבוצעו החלטות טיפוליות ושל מעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים