הרחבה ניכרת של אגן כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/10/2023 | 13:26 | מאת: מאי

שלום בתי בת ארבעה חודשים עם ממצא של אגני כליה מורחבים הרמה בינונית מהסקירה השניה אולטרסאונד אחרון חלה החמרה הכליה ימין היא גדולה ביחס לכליה השמאלית ולגיל (4.6 לעומת 6) קיימת הרחבה ניכרת של המערכת המאספת הפרנכימה היקפית מתוחה ודקה שלפוחית שתן תקינה יש לציין שבוצעה בלידה בדיקת תפקודי כליות והתקבלה תוצאה תקינה

הממצאים חייבים בדיקה של נפורלוג ילדים ואורולוג ילדים - הכוונה בחינת הממצאים של ה אולטראסאונד- התמונות- לשיקול דעת להעמיק בבדיקות הדמיה כמו מיפוי כליות MAG שאמור לשלול הפרעה בניקוז של הכליה עם ההרחבה הממשעותית שמכונה UPJ STENOSIS. בכל מקרה החלטות כאלו חייבות להיבחן במסגרת ביקור פנים אל פנים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים