פרנכימה 1.2 ס״מ והרחבה קלה של מערכת מאספת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/09/2023 | 17:19 | מאת: יאנה

ד״ר קלפר שלום, לתינוקת שלנו הייתה דלקת בשתן בגיל שבועיים (חיידק קלבסיאלה). בעת אשפוז עשינו US שתוצאותיו הרחבה קלה של מערכת מאספת דו״צ, וחשד למערכת כפולה מימין. אנחנו על אנטיביוטיקה מניעתית. לפני מספר ימים, בגיל חודשיים וחצי, בדיקה חוזרת. התוצאה מימין - גודל כליה 5.4, פרנכימה שמורה, לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. אין אזכור למערכת כפולה אם כי הטכנאית אמרה שזה לא משהו שבהכרח אפשר לראות. משמאל - גודל כליה 6.2, הרחבה קלה של מערכת מאספת, אגן וגביעים. פרנכימה בקוטב תחתון ועליון 1.2 ס״מ. האם ישנה התדרדרות בעובי הפרנכימה משמאל? (כי לא צויין שהיא שמורה). האם 1.2 נחשב תקין לגיל? (כאמור, חודשיים וחצי). האם הרחבה של הגביעים לא מצביעה על כך שההרחבה לא קלה? אנחנו במעקב נפרולוגי באיכילוב. תור ראשון היה אצלך בתחילת החודש, ותור הבא רק בנובמבר כשכבר לא תיהי במחלקה (כך הבנתי). אני שוקלת להקדים את התור במידה ונראה שישנה הרעה בכליה השמאלית. תודה מראש יאנה

24/09/2023 | 12:57 | מאת: יאנה

שאלה נוספת למומחית. בנוסף לעניין הפרנכימה, האם גודל הכליות תקין לגיל, בעיקר הפער ביניהן? בבדיקה בגיל שבועיים (באיכילוב) הכליה הימנית הייתה 5.2 ס״מ וכעת כאמור 5.4 ס״מ. הכליה שמאלית הייתה 5.4 וכעת 6.2 ס״מ. האם גדילה של 0.2 מימין ו-0.8 משמאל נורמאלית בחודשיים? מאוד חוששת שהכליה הימנית לא מתפתחת אולי בגלל המערכת הכפולה מבדיקת הUS הראשונה והשמאלית מפצה, אבל דווקא בשמאלית יש הרחבה של האגן כפי שתיארתי בשאלה הראשונה. הבדיקה השניה אגב בוצעה במרפאה של הכללית. ברור לי שיכול להיות שוני בבדיקות בתלות בבודק, אבל בפער כל כך גדול? אודה לתשובה. חתימה טובה, אמא מודאגת

רוחב פראנכימה של 1.2 ס"מ בהחלט תקין בגיל זה ממעבר לכך יש בהחלט הבדלים בין בודקים במדידת הלכיות וממדיהן לגבי יתר הדברים שאת מעלה אנא פני למזכירה שלנו באמצעות המייל שמופיע במכתב הסיכום שקבלת בעת הביקור אצלינו והיא תנסה לעזור לכם

24/09/2023 | 13:25 | מאת: יאנה

תודה רבה על המענה. אפנה למרפאה. אני מבינה שגודל/קצב גדילת כליות לא ממש הגיוניים בבדיקה השניה. האם עליי להצטייד בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לפני התור החוזר בבית החולים? שוב תודה יאנה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים