אשמח לעזרה לגבי כמות שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/08/2023 | 20:47 | מאת: מיכל

רופאה יקרה, אודה לעזרתך בכל יום הילדה שלי שותה בערך ליטר וחצי או שתיים.. יש ימים שבכמות מים הזאת יוצא לה כמות בסדר של שתן, כמה פעמים ביום וכמות סבירה (בערך אחרי כל חצי ליטר יש לה פיפי) אך יש ימים שבאותה הכמות מים יוצא לה קצת שתן איך לדעת האם זה תקין? מצד אחד אם יוצא שתן בימים מסוימים אז הגיוני שזה תקין אך מצד שני למה לא כל יום? אשמח לעזרתך בנושא

לא ציינת בת כמה ביתך אבל 2 ליטר לילדה נשמע המון. אולי זו גם ילדה פעילה שמזיעה הרבה כך שזה יכול להסביר חלק מהאובדנים כדאי לבצע בדיקת שתן כללית כולל אוסמולריות בדגימת שתן ראושן של בוקר כדי לבחוםן הן את כושר הריכוז של הילדה וגם עד כמה שוהת יותר מדי או פחות מדי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים