שאלה לגבי שתן... אצל ילדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/07/2023 | 01:21 | מאת: מרים

שלום. ביתי בת ה13 צמה היום ולאחר הצום שתתה כמות של בערך ליטר וחצי (לא רצוף) ואחרי כל המיים יצא לה פיפי פעם אחת וגם לא כמות מאוד גדולה. האם תקין שאחרי צום כמות השתן יורד? אולי בגלל שהגוף סופג את רוב המים בגלל המחסור עקב הצום?

יתכן שהנערה היתה מאד מיובשת ולכן רק מעט ממה ששתה יצא החוצה . לא רצוי להגיע למצב כה מתקדם של התיבשות זה עלול לפגוע בכליות בצורה משמעותית במיוחד בנערים או נערות שהיו פגים או שנולדו במשקל מתחת ל2500גר וגם כאלו שידוע אצלם על מומים במערכת השתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים