בדיקות דם לא תקינות לבן 15

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/07/2023 | 21:05 | מאת: שרית

שלום רב יש לי ילד בריא בן 15 שהחל בשנה וחצי האחרונות להתאמן ולשמור על ארוח חיים בריא הוא מנסה להגדיל את נפח השרירים . הוא שותה אבקת חלבון שמאושרת על fda שמכילה חלבון , מנסה לאכול כמות חלבונים גבוהה ושותה כמוית מים גדלות של מעל 3 ליטר מים ביום . ביצעתי לו בדיקות דם שגרתיות ובה התגלו לראשונה בחייו ערכי urea בכמות של 47 שהמקסימום הוא 45 וגם ערכי קרעטאנין של 1.1 שהמקסימום הוא 0.8 שאר הערכים בדם יצאו תקינים הרופא אמר שזה לא תקין ועליו לחזור על בדיקת הדם לראות מה קורה עם תפקודי הכליות. אני מאוד בלחץ ואשמח להכוונה מה הסיבה יכולה להיות. ומה לעשות כעת בתודה מראש שרית

הערכים שדווחת משקפים העמסת חלבון כנראה מוגזמת כחלק מהמאמץ להגדלת מסת שירירים. הליך זה אינו מיטיב עם הכליות ורצוי להוריד כמות חלבון בדיאטה וכדאי גם לבצע US כליות ולקבל יעוץ של נפרולוג ילדים

12/07/2023 | 13:57 | מאת: שרית

הי הרופאת משפחה חושבת שזה נובע מהאבקות חלבון שהוא שותה שאחת מהם מכילה קריטין היא ביקשה שנפסיק את האבקה ואז יבצע בדיקה חוזרת . שאלתי אם מספיק את התוספים האלו מתי כבר יכול להראות שינוי בבדיקות דם שאכן נדע שזה בגלל זה ? האם שבוע הבא לבצע בדיקות דם זה ריאלי ?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים