טיפולי שיניים לילד עם כליה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/07/2023 | 20:03 | מאת: בר

שלום וברכה . הבן שלי בן 7, נולד עם אגן כליה מורחב והיצרות של האורטר ועבר ניתוח UPJ בגיל 3 חודשים.. הניתוח לא עזר כל כך ובעצם רק כליה אחת עובדת כמו שצריך. נמצא בביקורת נפרולוג פעם בשנה. האם יש בעיה לעשות טיפול שיניים (סתימות, כתרים וכו) ? האם יש צורך בטיפול כלשהו לפני? תודה על תשובתך

17/07/2023 | 12:48 | מאת: בר

אשמח לתשובה.. תודה רבה

התזונה של ילד עם רפלוקס דו צדדי אמורה להיות בהתאם לגיל שלו וממדי הגוף וגם בהתאם לתפקוד הכליתי כפי שמתבטא בבדיקות הדם וגם ערכי לחץ הדם. רצוי להיות במעקב דיאטנית בהתאם להנחיות נפרולוג ילדים מטפל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים