כליות קטנות ובדיקות שתן לא תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/06/2023 | 20:17 | מאת: ליאו

שלום רב, בני בן 5 ותשעה חודשים. במעקב נפרולוגי עקב כליות קטנות לגיל, לפני שנה היה כליה שמאלית 7.1 וימנית 7.3 והיום בבדיקה משום מה ימנית 6.7 וימנית 7.3. אציין שהילד קטן פיזית ואחוזון המשקל שלו 2 בלבד. לפני 3 ימים היה חולה עם קצת הקאות ובדיקת שתן יום אחרי הראתה ממצאים מדאיגים בשתן. LEUCOCYTES SED = 3HPF ERYTHROCYTES SED = 18HPF MUCUS SED = MODERATE KETONES = 40mg Protein = 10mg Specific grav = 1.030 טווח עליון של הנורמה RBC calc = 30ul כל שאר הבדיקות תקינות Creatinin בדם 0.48 שאר בדיקות תפקודי הכליה בדם תקינים חוץ ממעט מאוד אשלגן מעל הנורמה. בשתן - יחס אלבומין קריאטינין ופרוטאין קריאטינין תקינים. ראשית, האם הגיוני שהכליות לא רק שלא גדלו, אלא קטנו מהבדיקה הקודמת לפני שנה? האם הגודל הפיזי הקטן שלו והbmi הנמוך קשור לגודל הכליות? האם יכול להיות קשר בין הוירוס שהיה לו יום לפני מציאת הקטונים, החלבון והדם שראו לו בשתן? התור לנפרולוגית שלנו רק בעוד שבוע וחצי ואנחנו מודאגים מאוד. נשמח לתשובה.

מדידת גודל כליות תלויה בבודק ועלולות להיות תנודות משממעותיות במיוחד שהכליה קטנה. יותר חשוב זה לבדוק קראטינין בדם וחלבון בשתן ולחץ דם נרהא שהילד היה בצום או מיובש וזה כשלעצמו דבר מא דלא רצוי בילדים עם כמות רקמה כליתית נמוכה כי התיבדות פוגעת בכליות תמשיכו מעקב נפרולוג הילדים של הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים