דלקות חוזרות ותוצאת US

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/06/2023 | 22:03 | מאת: איציק

בתי בת 4.5 הודגמה לאחר לידה עם הרחבת כליה שמאל 12 מ"מ, לאחמ"כ ימין 0.5 ושמאל 0.8 ס"מ, מעקב אורולוגי ללא התערבות עד גיל 2.5 שאז הודגם ללא שינוי והופסק המעקב. במהלך המעקב 2 דלקות אחת מאובחנת ועוד זיהום מאובחן בסטיק (לא נשלח לתרבית עקב טעות). ב-6 שבועות האחרונים 3 פעמים דלקת עם חום כאשר האחרונה הודגמה בסטיק פעמיים, התרבית מעורבת. טופלה בצפוויט (7 ימים), אוגמנטין, ושוב צפוויט (10 ימים) בהתאמה. מצ"ב US בוצע ביום 6 לנטילת אנטיביוטיקה: כליה ימנית בגודל תקין . מ"ס 7.2 פרנכימה שמורה . הודגמה הרחבה של קלה מערכת מאספת. אגן הכליה מורחב מ"ס 0.5 עד לא הודגמו תהליכים . לא הודגמו אבנים . כליה שמאלית בגודל תקין . מ"ס 7.2 פרנכימה שמורה . הודגמה הרחבה של קלה מערכת מאספת. אגן כליה מורחב מ"ס 0.7 עד לא הודגמו תהליכים . לא הודגמו אבנים . ללא ממצא פתולוגי באיזור אדרנלים . ריבוי קשריות לימפה מזנטריאלית בציר הקצר . מ"ס 0.4 שלפוחית השתן בקיבולת רגילה, דפנות חלקים . לאחר התרוקנות מודגמת שארית שתן קטנה כ-8 סמ"ק. הופנה לבירור נפרולוגי, התור הכי זמין בעוד חודש וחצי. שאלותי: 1. איך נוכל לעזור לה שלא יחזור הדלקת שוב מס' ימים לאחר אנטיביוטיקה? 2. האם זה סביר שביום 6 לאנטיביוטיקה מודגמים קשרים לימפיים שמשקפים זיהום? 3. מה גורם לה לדלקות חוזרות ומה הטיפול הרגיל לזה?

השאלות שאתם מעלים חשובת כמובן וצריכות לקבל מענה הולם במסגרת ביקור אצל נפרולוג ילידם שגם יבדוק את הילדה וגם ישוחח איתכם. אוכל רק לומר שני דברים 1. ציית 3 דלקות בשתן שאובחנו בסטיק- מה היו הסימפטומים של הילדה- האם היה חום או כאב בטן או אי אלו תלונות?זה חשוב להחלטה אם מדובר בזיהום או לא בשתן- עד שתגיעו לנפורלוג ילדים כדאי להקפיד על התרונקות משתן בזמנים תקובים וכפולה- פעמיים תחת השגחה של הורה כדי שלא תהיה רטיבות בתחתון שמאד תורמת להתישובת חידקים. גם להגיע למצב שיש יציאה של צואה כל יום רצוי לאכול יוגורט ביו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים