אולטרסאונד כולל מידת התרוקנות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/06/2023 | 23:46 | מאת: ליאור

הי שלום בתי בת כמעט 10 שתהיה בריאה, ברקע מערכת מאספת כפולה מימין עם מספר דלקות שתן ברקע. היום אולטרסאונד עם מדידת התרוקנות. לאחר התרוקנות, נותר נפח של כ- 59 בשלפוחית, והטכנאית אמרה שהיה אמור להיות פחות מחצי מהכמות בטרם ההתרוקנות.הילדה מודעת למצב ושהלכה להתרוקן היא נשארה עוד כמה שניות לוודא שאין שתן ולטענתה לא היה לה עוד שתן מורגש, ולמרות זאת כאמור בשלפוחית נותר יחסית הרבה. מה זה אומר.? אם היא לא מרגישה אך עדיין יש כמות שתן כאמור, מה יכולה להיות הבעיה ומה הפתרון? אם הפתרון הוא לא רק "בלימוד" הילדה להתרוקן עד הסוף שהיא מציינת שעושה זאת ואף נשארת לאחר מכן בהוראת הנפרולןוגית..? האם מוכרת בעיה רפואית שקשורה בכך ומה עלינו לבדוק? תודה

כדאי לחזור לרופא ששלח אתכם לבדיקה שבודקת באופן מוצדק את הנפח המקסימלי של כיס השתן והשארית- יש משמעות לשני הממדים. כדאי גם לבדוק את הרגלי היציאות- עצירות יכולה לגרום להרפעה בתחושת רצפת האגן ולהשפיע באופן שלילי על יכולת הריקון המלא של כיס השתן וגם על התחושה עצמה יתכן שהרגלי ההתרוקנות כפי שציינת טרם הוטמעו באופן נכון ומלא ולכן יש עדיין טפטופים מיקרוסקופיים של שתן וזה קרקע מזון לחיידקים כדאי גם לאכול יוגורטים אמיתיים שישפרו את פרופיל אוגלוסית החידקים באזור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים