רפלוקס בשתן דרגה 5 דו צדדי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/06/2023 | 13:52 | מאת: אורטל

שלום, הילד שלי בן שנה וחודש, נולד עם רפלוקס מאסיבי דוצ דרגה 5. לשמאל- אינטרה רנל רפלוקס . ובימין אגן חוץ כלייתי. מועמד לניתוח פתוח בקרוב ,תפקודי כליות כל פעם בבדיקת דם יוצא תקין, לחץ דם תקין, התפתחות תקינה. אבל באולטרסאונד מלבד להרחבה רשום שהפרנכימה אקוגנית. על מה זה יכול להצביע אם הבדיקות דם והלחץ דם תקין? ( מציינת כי עבר 2 דלקות בשתן בשנה זו )

אקוגניות מוגברת של רמקת הלכיות יכולה ללמד על טיב הרקמה שאינו תקין לחלוטין. ולרוב ההשלכה של זה שכמות הרקמה התפקודית פחותה מהרגיל. העובדה שתפקוד הכליות תקין ולחץ הדם תקין ומשערת שנבדק גם שתן שהוא תקין יכולה לרמוז שאמנם כמות הרקמה הקיימת מופחתת אבל לא ברמה שניתן לרואת בהערכה כעת. אלא שיש פחות רזרבה לעתיד. רצוי להמשיך מעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים