קוטונים וריח חריף של שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/06/2023 | 09:17 | מאת: רוני

שלום רב, תינוק בן 7 חודשים, מזה כחודש יש לו ריח חזק של שתן ,אפילו תוך חצי שעה מהחלפת חיתול, בבדיקת שתן בסטיק נמצאו קטונים, אציין שהתינוק יונק הנקה מלאה אוכל יפה (גם מוצקים) ועולה במשקל, הרופא אמר שנראה בסדר ולא צריך להתייחס... אבל מדוע הריח? קראתי באינטרנט שיכול להיות קשר לסכרת ח"ו?!

חשוב מאד שרופא הילדים עוקב אחרי הילד והתפתחותו וכם צמיחתו. אם הילד מתפתח רגיל לחלוטין מכל הבחינות זה מצוין. קטונים בשתן זה לא תקין ורצוי לחזור על בדיקת השתן ולוודא שזה לא מתמיד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים