כליות קטנות ביחס לגיל- אשמח לקבל הסבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/05/2023 | 14:19 | מאת: סיוון

בן 10 חודשים. לאחר בדיקת אולטרסאונד זה אחד מהממצאים שקיבלנו: שתי הכליות תקינות במבנה עם פרנכימה בעלת עובי ואקוגניות שמורים. נמדדות כליות קטנות מעט ביחס לגיל: ציר אורך כליה ימנית 5.6 ס״מ בבדיקה קודמת 4.3 ס״מ. ציר אורך כליה שמאלית 5.2 ס״מ בבדיקה קודמת 4.2 ס״מ. תודה רבה רבה!

לגיל 10 חדישם אכן כליות מעט קטנות אם כי הן גדלו כמצוין במרווח הזמן. חשוב גם לדעת אם הילד היה או לא פג ו או נולד במשקל מתחת ל 2500גרם. רצוי לבצע בדיקת דם לתפקודי כליה וגם שתן כללית חוזר כולל יחס אלבומין/ קראטינין וחלבון/ קראטינןי ולהגיע למעקב נפרולוגיה ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים