מיפוי כליות + לאחר שתי דלקות שתן בטווח קצר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/05/2023 | 15:01 | מאת: ליאת

הי שלום בתי בת 9+ מערכת מאספת כפולה מימין, לאחרונה שתי דלקות שתן סמוכות שאציין בראשונה, התלוננה על כאב בבטן עליונה כחצי יום וזה הכל, רשמתי לכם, והכל עבר ללא צריבה או תכיפות ואז עלה חום עד 40 שוב ללא קליניקה כלל! עד שבמיון עלו כעבור 4 ימים שלמים של חוםצעל דלקת שתן. קבלה גנטמיצין ואז אוגמנטין שבועיים לאחר מכן תרבית ללא צמיחה. בשישי האחרון בערב הילדה אמרה שיש לה כאב עמום במותן ששמתגבר בנשימה. הכאב חלף למחרת! בכל זאת ניגשתי עשיתי סטיק במוקד יצא תקין !!!שלחו תרבית היום הגיעה! עם תוצאת איקולי.ורק היום שוד כעבור 4 ימים מתחילים טיפול. אין חום תודה לאל לא מדדנו אבל לא היו תלונות כלל כאמור. בנוסף ביצעה us כליות ביון א כחלק מהבדיקות שהפנה הרופא ולא ידענו כלל שיש דלקת. הם בכלל לא עלו ולא אמרו שיש או רואים מערכת מאספת כפולה. אמרו רק שיש הרחבת אגו ימין 0.6 ס''מ מעבר לזה הכל תקין אני מאוד מפוחדת כי שוב לצערי יש עיכוב בטיפול אבל איך יכולתי לדעת שסטיק תקין ורק הגיע תרבית וילדה ללאנקלינקה , רוםא הילדים שלי ועוד רופא מקופח אמרו אם אין קליניקה לא לטפל עדתרבית כועסת על עצמי שלא התחלתי טיפול. בכל זאת. אני רוצה להבין משמעותית ישלהט גם תור נפרולוגית אבל מתי נוכל הכי מוקדם לעדית מיפוי כליות )שהיתה קטנה עשצה לאחר דלקות תודה לאל יצא תקין /( אבל מבינה שנידרש שוב כנראה. מתפללת שאין צלקת מתי מומלץ לחכות אחרי עוד דלקת עד מיפוי כי חייבת לדעת שהכל תקין בעזרת השם. תודה

ללא ספק יש צורך ביעוץ פורמלי עם כל התוצאות כולל של ההדמיה עם נפרולוג ילידם אכן מסכימה שאם סטיק תקין- משמע אין תאי דלקת בשתן- אין זה אומר שיש זיהום-דלקת בשתן ולכן אין צורך בטיפול. רצוי לשים לב להרגלי התאפקות בהטלת שתן של הילדה ולתקן אותם וגם לעצירות

23/05/2023 | 16:19 | מאת: ליאת

תודה על המענה המהיר. אז למרות שסטיק תקין התרבית יצא חיובית לאי קול ולא ברור לי איך אפשר אז לעלות על דלקת בזמן. עצם שלא היה חום זה מרגיע? אני בלחץ נוראי כי רוצה לעשות מיפוי כליות אבל כמה זמן יש להתרחק מהדלקות שאפשר לעשות ויתן תשובה מהימנה אני ממש בלחץ

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים