דלקת שתן מערכת מאספת כפולה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/04/2023 | 00:08 | מאת: ליאת

שלום בתי כמעט בת 10 שתהיה בריאה. בגיל 3 חודשים אושפזה עם דלקת בשתן ןגילו מערכת מאספת כפולה. מאז מעקב נפרולוגיה כולל אולטרסאונד מדי שנה , לטיפול מניעתי חצי שנה שהופסק. לאחר מכן שקצת גדלה עוד השתיים שלוש דלקות שתן . שלאחריהן בוצע מיפוי כליות תודה רבה תקין. ברוב הדלקות הללו תפסנו את זה יחסית מהר. כעת, היתה עם חום לא מוסבר ןכאבי ראש בלבד כ5 ימים. החום החל בערכים 38+, ללא תלונות כלל על שתן, והיות ואחותה היתה חולב הוירוס נשימתי חשבנו בכיוון זה ולא ,בוצעה בדיקת שתן. שלשום החום הגיע ל40, ואתמול ביום החמישי לחום הגענו למיון ןבדיקת שתן גילתה כי אכן דלקת. תפקודי כליות תקין תודה לאל וcrp 20.22, אכן מוגבר.ניתן במיון גנטמיצין דרך הוריד ןכעבור כ24 שעות הולך אוגמנטין דרך הפה 3 פעמים ביום למשך עוד 6 ימים. טרם תשובת תרבית. אני ממש ממש בלחץ שהתחלנו טיפול מאוחר ומאוד כועסת על עצמי ורוצה לדעת מניסיונכם מה הסכנה ומה כדאי לעשות להיות רגועה שלא נוצר חס וחלילה נזק מההשתהות. מיפוי נוסף? הבנתי מהרופא שזה הרבה קרינה ועדיין אני חייבת להרגע. מה לעשות? מקווה מאוד ש'תרגיעו אותי תודה

30/04/2023 | 21:32 | מאת: ליאת

בינתיים התקבלה תשובת תרבית - אי קולי. לגבי רגישויות רשום על אוגמנטין <=2 מה המשמעות? בנוסף- אנחנו רוצים לבצע אולטרסאונד כליות בתפילה שהכל תקין הרופא אמר עוד שבועיים שלושה, האם זה בסדר פרק הזמן מהדלקת?תודה

מוזרא לי ביותר שחום כזה גבוה והילדה לא התלוננה על דבר שקשור במערכת התשן והיא בת 10 שנים!! לפחות כאב במתן שתן או כאב בטן או גב או מתניים. אין לשלול שהחידק שצמח נמצא שם תדיר והוא לא בהכרח סיבת החום. לענין זה היה מענין לברר תוך כמה זמן מהרגע שהוחל גנטאמיצין ירד החום. לגבי שאלתך הנוספ]ת כן כדאי לחזור על ולאטראסונא דלכיות אפשר בטווח של השועבות הקרובים אבל חשוב גם לבצע בידתק דם לתפקודי כליה והכי חשוב לברר הרגלי התרוקנות משתן של הילדה כולל העדר עצירות והעדר התאפקות ורטיבות בתחתון

עניתי בתשובה השניה

04/05/2023 | 20:19 | מאת: ליאת

תודה על המענה המהיר. בדיקת תפקודי כליה בשניידר במיון תקינה לגמרי תודה לאל. זה מספיק טוב או יש לחזור עליה ומתי? החום המשיך עוד יממה לאחר גנטמיצין וחלף. סיימנו עוד 6 ימי אוגמנטין. מה עלינו לעשות? האם תפקודי כליה במיון, בעצם ביום ה4 לחום הגבוה שתקינים תודה לאל מספקים ?או צריך לחזור עליהן? הם עשויים להשתנות חלילה לרעה? מה לגבי בירור התרוקנות לעשות עוד בדיקה חוץ מאולטר,אונד כליות שקבעתי? אנא עזרי לי אני בלחץ תודה

16/05/2023 | 22:57 | מאת: ליאת

הי דר בבקשה ממך להרגעה. כעבור שבועיים וחצי אתמול עשינו בדיקת שתן חוזרת. בשתן כללי ותרבית יצא תודה לאל תקין ללא הפרשת חלבון. במדד חלבון קריאטנין יצא 86.5 מג/ג. אני מבינה שזה מעל הטוחח אז איך בכללית לא יצא הפרשת חלבון בשתן? אני ממש בלחץ מזה. היןם עשינו אולטסראונד כליות אבל טרם תוצאות. אני מאוד בלחץ מהמדד ומה זה אומר ומה עלינו לעשות? האם תפקודי הכליות בדם שעשינו תוך הדלקת במיון והיו תודה לאל תקינים משקפים את המצב של הכליה? או שזה לא משקף תוך כדי הדלקת. אני ממש בלחת בבקשה עזרי לנו תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים