תוצאות בדיקות שתן תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/04/2023 | 21:41 | מאת: אמא דאגנית

הסטוריה של כליה אגנית. התבקשנו לעשות בדיקות שתן כהמשך מעקב שהיה תקין לחלוטין במשך שמונת החודשים.ללא שום דלקות בשתן. בדיקות שתן כלליות תקינות. Albumin/creatinine ratio הנורמה 0-30 התוצאה שלנו 0 Protein / Creatinine (u) הנןרמה 0-200 התוצאה שלנו יצאה 444.44 מה אומרת הבדיקה והאם יש סיבה לדאגה עקב תוצאה חריגה זו?

היחס חלבון /קראטינין מוגבר אבל תלוי בגיל של הילד- בילדים מתחת לגיל שנתיים ניתן לרואת תוצאות כאלו וזה כדיין בתחום הנורמה. לכן לרוב ההמלצה לחזור על הבדיהק. העובדה שאלבומין/קראטינין תקינה מאד חיובית לגבי ילדים מעל גיל שנתיים -שלוש בנוסף לחזרה על הבדיקה ניתן פשוט לבצע איוסף שתן של 24שעות או לפחות של שעות הערנות לחלבון וקראטינין וזה נותן תוצאות הרבה יותר מדויוקות אליהן ניתן להתיחס בצורה משמעותית במיוחד ביחס לשטח הגוף של הילד

18/04/2023 | 21:57 | מאת: אמא דאגנית

הוא בן 8 חודשים אם כך ההמלצה שלך לחזור על הבדיקה? או עקב גילו הטווח הוא נורמאלי?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים