בדיקת שתן 24 ש' לקריאטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/03/2023 | 17:31 | מאת: לילי

שלום,בני בן 14.5 התבקש לבצע בדיקת איסוף שתן 24 ש' לבדיקת קריאטנין.בפועל הוא אסף שתן במשך 8 שעות-משעה 15 ועד לשעה 22-23 בלילה.לא נטל שתן מעבר לשעות הללו.גם לא בבוקר למחורת.רמת קריאטנין יצאה הרבה פחות צהנורמה-0.4. רציתי לשאול האם התוצאה יכולה להיות מושפעת מכך שהשתן נאסף רק במשך 8 שעות (לא היה לו שתן עד לצהריים למחורת ) והאם הפרשת קראטנין לשתן תלויה בשעה ,למשל האם בבוקר רמת קריאטנין בשתן גבוהה יותר או להפך...

איסוף שתן שמבוצע בצורה שתארת חסר משמעות ולא יכול לשמש להערכה של תפקוד כליתי. צריך לבצע את איסוף התשן בצורה נכונה : לקום בבוקר ביום שיכולים להישאר בסיביבה הביתית בלבד - רצוי קימה סביב שעה 7 בבוק ר והתרוקנות בשרותים . החל מהשתן השני לאסוף את כל הכמות של התשן בכל הטלת שתן באותו יום למיכל איסוף כולל כל התשן של מחרת בבוקר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים