תוצאה מיפוי כליות דינמי MAG3 לא ממש מבינה מה המשמעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/03/2023 | 13:52 | מאת: גוגה

מה המשמעות של נוסח זה של תוצאה בנוגע לכליה שמאלית - האם יש חסימה ? או מה הבעייה אם בכלל :) תודה מראש ד״ר. קוטב עליון: פרפוזיה- תקינה. time transit פרנכימטי - תקין. מודגם ניקוז ספונטני של שתן מהמערכת המאספת התוך כלייתית. ללא עדות להפרעה אורומכנית. קוטב תחתון: נרמז במיקומו האנטומי. סגנל קלוש עקב מעבר מועט של חומר, קושי לדון בtarnsit time פרנכמטי או בניקוז. התרומה היחסית של שני הקטבים לתפקוד הכלייתי הכולל מוערכת כ-44%.

נרהא שמדובר בכליה שמאלית כפולה עם קוטב תחתון עם תפקוד ירוד ביותר. הקוטב העליון לא נראה חסום לגבי הקוטב התחתון לא ניתן לדון בשל התפקוד הקלוש. ממליצה מאד לבקש את ההתיחסות של הרופא שהפנה את הילד לביצוע המיפוי כדי שיפיק משם את המידע שהתכוון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים