שתן אצל תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/03/2023 | 10:22 | מאת: אורין

שלום הבן שלי בן שנה וחודש וכבר שבוע שמתי לב שהוא לא עושה שתן כמו שהיה עושה לדוגמא אחרי לילה שלם הטיטול שלו ממש לא מפוצץ שתן כמו שהיה תמיד עמוס בפיפי לפעמים יש אפילו קצת שתן, במהלך היום הוא כן נותן שתן לא כמויות מטורפות אבל עושה , בשבועיים האחרונות מוציא טוחנות והתאבון שלו לא בשמים ,רק אציין ששותה בקבוק בבוקר כשקם (לא מסיים את כולו שותה סביב ה190/200) וגם לפני השינה.ובמהלך היום שותה מים אבל לא הרבה אז מנסה לתת לו קצת מיץ תפוזים טבעי כדי שיהיה לו נוזלים בגוף, אגב גם לפני שבוע היה שותה בערך אותו דבר והיה עושה יותר שתן מעכשיו.אציין רק שהוא נינוח ישן טוב וחיוני במשך היום אשמח לדעת אם זה תקין ואם לא מה לעשות אני מודאגת .. תודה ויום טוב

לפי התאור נשמע שיש בכז מידה של "התיבשות" כנרהא על רקע אכילה מועטה יותר. חשוב ללכת לרופא הילדים ולקבל הערכה אם איו זקוק לעירוי ובכלל כדאי לבדוק שתן לסימני התב[=יבושת ולשלול זיהום בשתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים