הרחבה של שופכן ומערכת מאספת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/02/2023 | 10:40 | מאת: ענת

שלום, עד איזה גיל נהוג לתת אנטיביוטיקה מניעתית לתינוק עם הרחבה קלה של מערכת מאספת ושופכן מורחב דיסטלי 10 מ״מ - שניהם רק בצד שמאל, בהינתן ואין זיהומים ואין החמרה במצב? בנוסף - האם דלקת בדרכי השתן מגיעה בהכרח (או ברוב מוחלט מהמקרים) עם חום או שיכול להיות זיהום/דלקת ללא חום ואז לא נדע עליה ? תודה.

ההחלטה להמשיך אנטיביוטיקה מונעת תלויה בגיל הילד, העדר או נוכחות זיהומים בדרכי שתן, הדינמיקה של הממצאים- השתנות לאורך זמן. יתכנו זיהומים בדרכי שתן ללא חום בשלב ראשון אבל יש סימנים נוספים כמו אי ששקט חוסר תאבון פילטות מרובות וכו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים