כליה שמאלית מורחבת בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

25/12/2022 | 17:54 | מאת: מירית

שלום רב, ביצעתי סקירה מאוחרת שבוע 23, כל הממצאים תקינים פרט להערה על הכליה השמאלית, בה ניצפה: כליה שמאל, הרחבת אגני כליה בגודל 8 מ"מ הרחבת אגנוני כליה פרפרים ומרכזיים פרנכימה שמורה ברובה אורטר מורחב, ממצא היכל להתאים ב DD ל UVR בצד ימין כליה בגודל ומבנה תקין, שלפוחית תקינה כמות מים תקינה מומלץ יעוץ נפרולוג ילדים סקירה מכוונת בעוד שישה שבועות לשקול יעוץ גנטי. אשמח לדעת מה משמעות הממצא. תודה רבה מראש.

הדרך הנכונה לקבל הסבר לגבי הממצא ומשמעותו היא לקבוע פגישה עם נפרולוג ילדים ובשיחה פרונטאלית להבין מה הן האבחנות שיכולולת לבוא בשחבון וההקשר של כל אחת מהן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים