בדיקת חלבון בשתן ילד בן 11

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/10/2022 | 23:55 | מאת: שיר

כבר מספר שנים שלילד בן 11 יש חלבון 50 בשתן הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד ובירור נפרולוגי בשנית לבדוק שלא פספסנו משהו לפני שנתיים האם התוצאות תקינות? ם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה 1 /HPF LEUCOCYTES-SED 3 /HPF ERYTHROCYTES-SED FEW OXALATES-SED MANY MUCUS-SED Negative GLUCOSE - U STRIP Negative BILIRUBIN- U STRIP Negative KETONES- U STRIP 1.033 SPECIFIC GRAV-U STRI 5.0 PH- U STRIP 50 mg/dL PROTEIN- U STRIP 2 mg/dL UROBILINOGEN-U STRIP Negative RBC calc. - U STRIP Negative NITRITE- U STRIP Negative

01/11/2022 | 00:00 | מאת: שירז

בדיקה שנייה PROTEIN/CREAT RATIO תוצאה197.77 mg/g תוצאה לעומת טווח הנורמה

תוצאת בדיקת השתן אמנם מראה חלבון אבל השתן מאד מרוכז ובכל מקרה כדי לבסס אבחנה של הפרשה חריגה של חלבון בשתן צריך לבדוק חלבון וקראטינין וגם אלבומין כמותיים- ריכוז בשתן רצוי בדגימה ראשונה של בוקר ועוד יותר מדויק זה לבצע איוסף שתן של 24ש לקראטינין חלבון אלבומין

01/11/2022 | 16:28 | מאת: שיר

PROTEIN/CREAT RATIO תוצאה197.77 mg/g תוצאה לעומת טווח הנורמה תגובה הכוונה לבדיקה הזו? שתן ראשון של בוקר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים