בדיקת שתן לגילוי דלקת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/10/2022 | 14:48 | מאת: רעות

הי , לבני הקטן (4.5) ,במעקב נפרולוגי בשל כליות דיספלסטיות דו"צ , התגלו אמש תולעים . (התחיל טיפול) בנוסף לפני 4 ימים הופיע חום ליום אחד ,ותלונות על כאבי בטן למשך מספר ימים. ביצענו הבוקר בדיקת שתן ,לבדוק שאין דלקת בשתן , שנלקחה מהשתן הראשון של הבוקר 6:30 ,נשמרה בטמפרטורת החדר ונמסרה למעבדה ב9:30 (התמנו לקבלת הפניה) . האם הבדיקה תקינה ? המזכירה במעבדה אמרה שמעל שעתיים יתכן והבדיקה לא תהיה תקינה . תודה .

הכי חשוב לבדוק אם יש או אין לויקוציטים בשתן כללית וזה לא מושפע משהייה אפילו של 3 שעות באויר חדר. לגבי החידקים שיצמחו או לא בתרבית שתן גם איני חושבת שזה מאד משמעותי אבל שוב: הכי חשוב לברר אם יש או אין לויקוציטים בתשן כי זה גם יכתיב אם יש צורך כבר להתחיל טיפול אנטיבוטי או פשוט להירגע- במידה ואין לויקוציטים. תתיעצו עם רופא הילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים