תוצאת אולטרסאונד _אגן כילייה כפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/10/2022 | 00:05 | מאת: נוי

היי .. בסקירה מורחבת גילו שיש לבת שלי מערכת מאספת כפולה והרחבה של כילייה מצד שמאל היום היא בת שנה ביצעתי לה אולטרסאונד נוסף ובו היה כתוב כילייה אחת בגודל 5.3 ואחת 7.5 ס"מ האם זה תקין ? יש לציין שאין אבנים ,פרניכמה שמורה ושלפוחית שתן קיבולת רגילה

במידה והמדידות נכונות הפער בגודל הכליות משמעותי. זה עשוי להיות מוסבר ע"י היות אחת הלכיות כפולה. כדאי להגיע עם הפינוח וגם עם ה CD של בדיקת האולטראסאונד -ניתן לקבל מהמכון בו בוצעה הבדיקה- ליעוץ של נפורלוג ילדים עם הילדה ורצוי גם עם תוצאה של בדיקת שתן + מדידת לחץ דם + בדיקת דם לתפקודי כליה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים