גודש באגן לתינוקת מימין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/08/2022 | 20:09 | מאת: ליהיא

שלום רב תינוקת בת 6 שבועות אושפזה בעקבות דלקת בשתן. לאחר אולטרסאונד נמצא כי יש לה גודש מינימלי באגן כליה מימין עד 5 ממ מה זה אומר? האם צריך להיות במעקב של נפרולוג? יש סיבה לדאגה או שזה יעבור עם הגיל? והאם זה הגורם לדלקת בשתן?

בהקשר של זיהום מוכח בדרכי שתן הממצא שאת מתארת יכול להיות ביטוי לרפלוקס וזיואורטראלי וחשיפה לזיהומים חוזרים בדריכ שתן. מומלץ בהחלט לעקוב אחרי זיהומים בדרכי שתן, לחזוןר על אולרטאסאונד כליות כעבור חודש חדשיים מארוע הזיהום בדרכי שתן ולהגיע למעקב של נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים