כליה מורחבת אני מפרטת למטה.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/08/2022 | 23:17 | מאת: קורל

אני בשבוע 20+5 יש לי בת שתיהיה בריאה אמן ביצעתי אתמול סקירה מאוחרת וראו באולטרסאונד כליה ימין 4.6 ממ ואגי כליה שמאל 3.8 הוא ביקש שאגיע לעוד בדיקה. בבקשה עזרי לי אם תוכלי אשמח מאוד אהי לא מצליחה לישון מאז ואני לא מפסיקה לבכות בבקשה

מהנתונים שדווחת לא לגמרי ברור מה בדיוק מצאו אבל אם מדובר באגני כליות שנמדדו מעט מורחבים בשובע 20+5 לכדי 4-3.8 מ"מ אציין רק שבאופן נורמלי מותר לראות את אגני הלכיות בשלב הזה עד 4 מ"מ רחבים יש עוד מדדים משמעותיים כמו כמות מי שפיר מרקם או אקוגניות של הכליות וממצאים בשופכנים או שלפוחי כדאי מאד לפנות ליעוץ לש נפורלוג ילדים עם ממצאי הבדיקה כולל החוזרת . בכל מקרה מדובר בממצט נפוץ ומוכר בהיירון - אם אמנם הבנתי את הבעיה נכונה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים