הרחבה מערכת מאספת בילד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/07/2022 | 15:04 | מאת: אמא

ילד בן 3 עם כליית פרסה. באולטרסאונד הודגמה רק משמאל הרחבה של מערכת מאספת, אגן וגביעים. עובי פרנכימה בקוטב עליון 1.5 ס"מ, אגן ברוחב 0.37 ס"מ. אין אבנים, אין תהליכים ואין הסתידויות פתולוגיות בשני הצדדים. טחול מוגדל 9.2 ס"מ מה המשמעות? מה המשך הטיפול?

כדאי להגיע לרופא הילדים ולנפורלוג ילידם עם הפענוח + CD של הבדיקה כדי לדון בממצאים ולשקול אם יש צורך בהדמיה נוספת. כמובן גם רצוי לבצע בדיקת שתן פעם אחת כולל אלבומין /קראטינין בדיקת דם לתפקודי כליה ולמדוד לחץ דם בהקשר של אחוזון הגובה והמשקל של הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים